Halpaa kuin sipuli!

HEVOSVOIMA.COM

Aloitimme viritysosien myynnin verkkokauppana vuonna 2004 ja olemme yhä harvoista jäljellä olevista Suomen viriskenen leviämistä mahdollistaneista kotimaisista toimijoista.

Verkkokaupan taustayritys Murola Group Oy pitää sisällään HEVOSVOIMA.COM lisäksi myös Turbotohtori -turbohuollon sekä äitimme peruja olevan Tanssikoulu Petite Ballerinan. Mielestäni aikuisella miehellä pitää olla tanssikoulu :D

Olemme olleet mukana tukemassa Suomen Drifting skeneä sen alkuaikoina, olemme olleet todistamassa kuinka nelipistevöiden takaa kuumina päivinä paistoi rintaryijyt repsikoiden lyödessä sivuikkunasta kattoon vauhtia ja kuinka nyt edesmenneelle Jani "Lemppa" Lembergin hajonneelle Nissanille naljailtiin LEMPALLE KYYTIÄ -tarroin.
Lempan poismeno oli suuri menetys Suomen harrastusautotoiminnalle pelkästään halunsa ja kykynsä auttaa kanssaharrastajiaan näiden projekteissa. In Memoriam!

Noina aikoina Tuksukin oli vielä soiva peli - siis aikana ennen kuin Ike Kanerva (rip) aloitti tekstittelyn ja Master Power -tuonti muutti kotimaisen ahdinmarkkinan ennen kuin maailma pieneni kansainvälisen tarjonnan työntyessä joka iikan saataville.

Another Gravedigger

Mennään kylille osteleen...

Me ja muut

Driftingin lisäksi olemme olleet mukana Modified mini -luokan alussa touhuamassa yhdessä Team Gravediggerin kanssa, muistissa on yhä kuinka Sämpyn penkissä vakiolohkoinen metanolilla käyvä Ford isolohko tuotti Master Power -ahtimilla 1600hv, Sämpyn huutaessa öljyturahduksen jälkeen "Aina ku vuotaa on voimaa!". Silloin Leikkolakin oli vielä hoikka poika!

Div 1 Rally Crossin tullessa Suomeen toimimme ahdintoimittajana Marko Jokisen tiimille joskus vuona Miekka ja Kirves.

Uusimmat tuotemerkit

Maahantuontitouhut

Voimamme ja kompastuskivemme on ollut markkinoille uusien tuotemerkkien tuonti. Jotkut niistä kantoi, jotkut löysi menestyksen vasta oman tuontimme aloituksen jälkeen ja jotkut löysivät tiensä markkinoille vuosia sen jälkeen kun olimme ne löytäneet. Tällaisia merkkejä edustaa  esim Mishimoto ja GFB.

Lisäksi valikoimassa on ollut Synapse Engineeringiä, Random Technologyä, ZEX -ilokaasuja jne. Aikanaan toimme markkinoille mm. PLX Devices seosmittarit ja mukavan volyymin saavuttamisen jälkeen erilaiset näädät tuli haaskalle.

Homma meni etelään

Mitä v*ttua tapahtui?

Verkkokaupan ylläpito muuttui vaikeaksi köytettyämme itsemme jälleenmyyjäkauppaan ja paskoihin katteisiin. Se yhdessä turbohuollon kehittämisen vaatimien kehitystoimien ja palkkausten myötä jätti kassavirran tuotteiden varastointia ajatellen niin ohueksi, että homma hiipui ja jäi vähän unholaan - asiaksi, jota pitäisi taas kohta jatkaa ja johon panostaa.
Elämä painoi päälle eikä vähiten ruokakuntaamme syntyneiden kolmen "ohjelmatoimiston" myötä.

Pieni ilonpilkahdus näkyi HEVOSVOIMA.COM uudessa tulemisessa joulukuussa 2018 Petri "Jeemu" Juolan ottaessa vetovastuuta verkkokaupan pyörittämisessä. Homma kuitenkin hyytyi hyvän alun jälkeen terveydellisten seikkojensa takia  - verkkokauppa kävi taas tyhjää ja lähinnä kyti muun toiminnan ja elämän vilistäessä ohi.


Onko vielä halpaa kuin sipuli?

Mitäs nyt?

Nyt ollaan ikään kuin lähtemässä tyhjästä liikkeelle. Moni päämiessuhde on kylmentynyt, osa saataneen herätettyä uudestaan ja jatkamme vanhalla tiellä, eli panostamme uusien tuotteiden etsimiseen ja hillityllä otteella jatkamme pään hakkaamista seinään kasvattaessa hyvältä vaikuttavien no-name -juttujen mainetta. Teemme sen tietenkin ylpeydellä ja paremmilla työkaluilla kuin koskaan ennen!