ZIL 131 MAGNUM

Ryssän Bensapahka turboseerumilla

Joskus vuosia sitten matkasin Kalkkuun tornin huutokauppaan ostamaan Voimakonetta - eli näinä päivinä hyvinkin ajankohtaista dieselgeneraattoria. Sain yhä käytössä olevan  Valmetin 60kVA generaattorin huudettua ja syntyi tarve hoitaa sille kyyti. Ajattelin jotain kuljetuslavettia, mutta hylkäsin ajatuksen typeränä ja helppona ja päätin ostaa Zilttonin: genu lavalle ja väkivahvalla ryssänvehkeellä kohti kotia.

Ostin Zilejä vahingossa kaksi, joista toisen möin. Itselle jäänyttä katselin ikkunasta pari kuukautta ja mietin, että mitä helvettiä mä sillä teen. No sitten tuumasin tehdä, mitä kukaan ei koskaan ollut tehnyt, ja päätin asentaa mokomaan ruiskun (tuli MS2) ja turbon. Lopputulos oli hauska!

Alkuperäisen projektitopikin löydät vanhalta keskustelupalstaltamme (linkki aukeaa uuteen ikkunaan): foorumi.hevosvoima.com

 
 


Alla vähän ajovideota, suorituskyky on tyystin toisenlaista kuin mitä se vakiokuntoisena oli!

 
 


Tuossa ZIL 131 MAGNUM kiihdytysvideo, ei se mikään raketti ole, mutta saavutetulla suorituskyvyllä kampe pystyy kiipeämään muuan pitkän mäen 4. vaihteella siinä missä alkuperäisellä piti pykältää 2.vaihteelle _jos_ sai kylliksi vauhtia ennen mäkeä.

 
 


Ja tuossapa vähän minkälaista äänimaailmaa saatiin, pihinää ja puhinaa ja samalla saattoi todeta vakio jäähdytystuulettimen olevan tehokas ja toki tehosyöppö :D

 
 


Lisää videoita löydät Youtube -soittolistaltamme

Juha Rintanen / Finjector Drift Team
Venetsia drift kuulumiset