Jani Lemberg

in memoriam

Jani Lemberg, paremmin tunnettu nimellä Lemppa, oli suomalainen autoharrastaja, automekaanikko ja mediapersoona, joka saavutti suurta suosiota suomalaisen autokulttuurin piirissä. Hän on tunnettu taidokkaista projektiensa rakentamisesta, intohimoisesta asenteestaan autojen korjaamiseen ja valtavasta vaikutuksestaan suomalaiseen autoharrastuskulttuuriin.

Lemppa aloitti autoharrastajana jo nuorena ja kerrytti tietotaitoaan ja kokemustaan alalla vuosien varrella. Hän on tunnettu tinkimättömästä asenteestaan työssään ja kyvystään rakentaa upeita autoja tinkimättä laadusta tai yksityiskohdista. Hänen projektejaan seurattiin aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja alan lehdissä, ja hän onkin noussut suureksi inspiraation lähteeksi monille suomalaisille autoharrastajille.

Lemppa on rakentanut useita vaikuttavia projekteja vuosien varrella, joista osa on saanut paljon huomiota mediassa ja autoharrastajien piirissä. Yksi hänen merkittävimmistä projekteistaan on ollut BMW E28 vuodelta 1986, joka on muutettu varta vasten driftausta varten. Auto on saanut paljon huomiota sosiaalisessa mediassa sen taidokkaan rakentamisen ja upean ulkonäön ansiosta. Lista rakentamistaan autoista on pitkä, on Figaroa, 1000hv Skylineä, "vaahtokarkkiunelmaa" jne.

Lisäksi Lemppa on ollut aktiivisesti mukana suomalaisessa autoharrastuskulttuurissa ja on saanut paljon huomiota erilaisissa tapahtumissa ja kilpailuissa, kuten esimerkiksi Gatebil-tapahtumissa. Hän on myös ollut mukana rakentamassa kilpa-autoja ja toiminut apuna useille suomalaisille kilpa-autoilijoille.

Lemppa nousikin merkittäväksi hahmoksi suomalaisen autoharrastuskulttuurin piirissä, ja hänen vaikutuksensa näkyy edelleen monissa autoharrastajien projekteissa ja suuntauksissa Suomessa. Hänen intohimonsa autoja kohtaan ja tinkimätön asenteensa työssään ovat inspiroineet monia muita autoharrastajia ja automekaanikkoja ympäri Suomen. Lempan projekteissa näkyykin usein persoonallinen ja luova tyyli, joka onkin nostanut hänet suureen suosioon suomalaisten autoharrastajien parissa.
Lempasta puhuttiin paljon, niin hyvää kuin pahaa ja oli monelle ristiriitainenkin persoona.

Lempan rakentamat projektit eivät ole pelkkiä näyttelyautoja, vaan ne on suunniteltu ja rakennettu toimimaan myös tien päällä. Tämä onkin yksi syy hänen projektiensa suosiolle, sillä ne ovat aina ajokuntoisia ja suunniteltu käytettäväksi jokapäiväisessä ajossa. Lisäksi Lempan projektit ovat usein hyvin yksityiskohtaisia ja teknisesti vaativia, mikä kertoo hänen tinkimättömästä työetiikastaan ja korkeasta osaamisestaan.

Kaiken kaikkiaan Jani Lemberg, eli Lemppa, on merkittävä hahmo suomalaisessa autoharrastuskulttuurissa, joka on inspiroinut monia muita autoharrastajia ja automekaanikkoja ympäri Suomen. Hänen tinkimätön asenteensa, luova tyyli ja korkea ammattitaitonsa ovat tehneet hänestä yhden Suomen arvostetuimmista automekaanikoista ja autoharrastajista.

Lempan poismenon jälkeen kotimainen autoharrastuskulttuuri on tyhjempi kuin eläessään.

Moottorin nakutus
Kuinka vähennän riskiä?